Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova… Co se vám vybaví, když se řekne brynza? Většině z nás okamžitě naskočí talíř poctivých… Celý článek
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je… Vyzkoušejte skvělý tradiční jablečný koláč z babiččina receptáře, který voní po skořici.… Celý článek
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se! Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se… Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Biskvitové vafle Žloutky, vodu, cukr a kůru šleháme, dokud masa nezbělá. Přidáme mouku s práškem, rum a sníh z bílků. Pečeme vafle a… více o Biskvitové vafle
Bůček na čínský způsob Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno,… více o Bůček na čínský způsob
Pomazánka z droždí na másle nechháme zesklovatět cibuli, přidáme sýr a když se rozpustí přidáme droždí. více o Pomazánka z droždí
Bramborové špízy Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Moje brokolicová polévka Na másle necháme zesklovatět cibulu, přisypeme mouku a připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou a mlékem dle chuti a… více o Moje brokolicová polévka
Alfrédovy panenky Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do… více o Alfrédovy panenky
Salát z pečených paprik Celé papriky dáme do trouby (180 °C) a necháme péct, dokud jejich povrch cca z poloviny nezhnědne. Necháme je… více o Salát z pečených paprik
Nádivka se sýrem Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl a… více o Nádivka se sýrem
Květáková hlava II. Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé… více o Květáková hlava II.
"POLÁRKA" vanilkové řezy Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme… více o "POLÁRKA" vanilkové řezy
Smažené sojové tofu Kostku tofu propláchneme vodou, rozkrojíme na půlky, které ještě rozpůlíme. Ze sojovky, 0,5 dcl vody, česneku,… více o Smažené sojové tofu