3
Lilek nakrajime podelne na asi 1,5 cm tenke platky. Posolime a nechame vypotit. Osusime. Ricottu smichame s… více o Zapeceny lilek s rajcaty
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo, rajský… více o Sýrové krokety s bylinkovým máslem
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Poté na ni položíme filety – naolejované a potřené kořením na ryby.… více o Pangasius s rajčaty a sýrem
Předvánoční shon začíná, ale i v této době potřebuje rodina něco do žaludku. Poradíme vám, jak… Celý článek
Pokud hledáte vánoční cukroví, které je jednoduché na přípravu a chuťově skvělé, zkuste… Celý článek
Pečení perníkových chaloupek patří k nejkouzelnějším vánočním tradicím. Američanka Natalie… Celý článek
Chutná doslova pohádkově a k Vánocům prostě patří. Vaječný likér můžete připravit jako jedlý… Celý článek
Ušleháme máslo s cukrem, postupně zašleháváme žloutky a vlažnou vodu. Zvlášť smícháme hrubou mouku s hrubou krupicí,… více o Čokoládové kostky
Vše smícháme dohromady, mléko dávám až nakonec. Pořádně smícháme a množství mléka poznáme tak, že se těsto dobře nalévá… více o Perník pro začátečnice
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do… více o Sněhový koláč s čokoládou
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou… více o Králík na houbách a hořčici
Cuketu umyjeme a oloupeme. Dále cuketu nakrájíme na kolečka - hodně koleček o průměru 1cm - 2cm. Odkrojíme střed kde… více o Cuketové kroužky
Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným… více o Šípková marmeláda
Fazole se nechat namočené ve vodě několik hodin. ( Nemusí se jenom se pak déle vaří. ) Ve stejné vodě uvaříme, podle… více o Fazolová polévka
Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše… více o Čabajková pomazánka
Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně… více o Krémová polévka z dýně Hokkaido
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.… více o Odlehčený žemlový knedlík
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke… více o Lečo podle Jiřího
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou. Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso… více o Znojemské vepřové plátky