Žampiony očistíme a vyřízneme nohy. Nohy nasekáme nadrobno, slaninu taky nadrobno, nivu rozdrobíme a přidáme sekaný špenát. Vše spolu smícháme a touto směsí naplníme hlavičky žampionů. Plněné hlavičky srovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou