2.75
Nejdříve uděláme kvásek. Droždí, lžičku cukru, lžičku mouky, 4 lžíce vlažného mléka promícháme a necháme 10 min. v… více o Plněné rohlíčky z bramborového těsta
Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry,… více o Jablečný koláč z bramborového těsta
Vše rozšlehat a dát vařit za stálého míchání. Až začne čpět vůně octa, dát vychladnout. Většinou přidávám velkou… více o Úža zálivka do bramborového salátu mého pantáty
Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky po ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno… Celý článek
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden… Celý článek
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla… více o Zadělávaná slepice
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, dáme na 1 hod. odpočinout. Těsto vmáčkneme do košíčku o průměru 5 cm.… více o Plněné linecké košíčky
Smícháme přísady na 1. těsto, vytvarujeme do obdélníku a dáme ztuhnout do ledničky. Z ostatních přísad vypracujeme… více o Překládané koláče
V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme… více o Zapékaná krkovice
Tvrdý sýr zavážeme do mikrotenového sáčku a vaříme zvolna ve vodě do úplného změknutí. Roztavený sýr rozmáčkneme nebo… více o Sýrová roláda
Připravíme si mazání na kuře smícháním všech ingrediencí vyjma cibule, tu si nakrájíme na kolečka. Stehno položíme na… více o Kuřecí stehna v alobalu
Droby a hlavu uvaříme doměkka každé zvlášť a obereme. Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu a přidáme pokrájenou… více o Staročeská rybí polévka
Do mísy prosijte mouku se špetkou soli. Rozmíchejte ocet a rozpuštěné sádlo v 90ml vlažné vody a přilijte k mouce.… více o Tažený závin s kozím sýrem
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek. Přidáme cibuli, bazalku, citronovou kúru a necháme podusit do… více o Bazalková omáčka na pizzu či těstoviny
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo… více o Játrová omáčka
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v… více o Gratinovaná kuřecí prsa
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme červenou řepu. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu… více o Boršč podle Mačingové