3.33
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. Pekáč… více o Vepřová žebírka – spareribs
Žebírka nařežte na několik dílů, vložte do hrnce s vařící vodou a povařte 30 minut. Pečicí plech vyložte alobalem, na… více o Vepřová žebírka Barbecue
Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. Do… více o Rösti – smažená nebo pečená příloha
Přestože by vánoční svátky měly být obdobím klidu a míru, pro většinu z nás to tak není. Jako… Celý článek
Chuť i vůně perníčků k Vánocům neodmyslitelně patří. A kdo chce jít ještě dál, pustí se do… Celý článek
Chyba, kterou možná děláte i vy. Nevhodně kombinujeme užívané léky s potravinami, nápoji a… Celý článek
Krásně voní, krásně vypadají, ale jíst se moc nedají, protože jsou tvrdé jako kámen? Tak to… Celý článek
Do rozehřáté trouby na plech (vysoký stupeň) dáme celé papriky a pečeme, dokud nazačnou černat. Párkrát otočíme.… více o Červená paprika jako Antipasta
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.… více o Zapečený bramborák se zelím
Na vál prosyjeme mouku, přidáme cukr, ořechy, příchutě a doprostřed rozdrobíme tuk, přidáme žloutky a vypracujeme… více o Skořicová srdíčka
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s… více o Bábovka s mandarinkami – velká
Menší kuře naporcujeme na čtvrtky.osolíme a posypeme sladkou paprikou. Na dno kastrolu rozložíme vrstvu kysaného zelí… více o Kuře na zelí
Těsto: Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min. Po vykynutí vyválíme 1 cm… více o Pečené donuty
Větší chlebovou patku vydlabeme a vrchovatě naplníme dobrým sádlem. Navrchu posypeme kmínem. Poté ji vložíme do… více o Kuře a la kachna
Do pekárny vyklepneme vejce, přidáme vlažné mléko a mouku smíchanou se solí a droždím. Zapneme program na přípravu… více o Houskové knedlíky z pekárny
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku… více o Květáková polévka s mrkví
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme… více o Houbová svíčková
Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví… více o Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Z mouky, cukrů, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Na… více o Tříbarevné kokosové tyčinky s čokoládou