Zelená omáčka

3.6

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks pórek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,5
      stroužek česnek nemusí být
    • 1
      kostka masox bylinkový (petržel, česnek)
    • 2
      ks tavený sýr ne nízkotučné
    • 150
      g slanina
    • 1
      lžička petrželka
    • 1
      lžička bazalka čerstvá i sušená
    • 1
      balení těstoviny
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

  • Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu. Osmažíme a pak přidáme česnek a pórek. Zalijeme asi 2 dcl vody. Přidáme bylinkovou kostku a tavený sýr. Když se tavený sýr rozpustí, stáhneme z ohně a vsypeme do omáčky strouhaný sýr a velké množství bylinek (čím více, tím lépe). Promícháme. Omáčku zamícháme do těstovin.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: