3
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájený pórek, zelené papriky, nastrouhaný celer, cukety, podusíme pod pokličkou… více o Barevná zeleninová pánev s nivou
Omyté a osušené maso nakrájejte na kousky a promíchejte se solamylem. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a opečte… více o Červená fazolová pánev
Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony,… více o Zeleninová nádivka
Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Zelí patří k nejoblíbenějším českým přílohám. Je jednoduché na přípravu, levné, dostupné po… Celý článek
Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme,… více o Husa po starocesku
Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30x20 cm).… více o Bramborová příloha s překvapením
Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata,… více o Chudákova husa
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme na drobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na… více o Skvělá omáčka na špagety
Brambory oškrábeme a omyjeme, nastrouháme je na hrubém struhadle na větší cedník, do brambor přistrouháme jednu cibuli.… více o Kugelis
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi… více o Sušenky z arašídového másla
Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým… více o Klobásy od Martiny
Z 5 lžic vlahého mléka, kvasnic, cukru a 1 lžíce hrubé mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek… více o Houskový knedlík podle mámy
Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu.… více o Krémová slepičí polévka
Zaděláme těsto, které v lívanečníku smažíme. Potíráme marmeládou a nebo umíchaným tvarohem a sypeme cukrem se skořicí. více o Lívance z kefíru
Vhodné je začít předehřátím trouby zhruba na 200 °C. Následně si rozmělníme v míse banány, ke kterým přidáme vejce,… více o Čoko-banánové muffiny
Maso pokrájíme na větší kousky. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce… více o Moravský vrabec