Zeleninová roláda

1.8

hodnoceno: 5
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Kalorie: 200 kJ

Suroviny

    • petrželová nať na ozdobu
    • sůl
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      g mrkev
    • 3
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 80
      g hrubá mouka
    • pepř mletý
    • 250
      g květák
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 200
      g brokolice
    • 100
      g kedlubna
    • 20
      lžíce mléko polotučné

Postup přípravy receptu

  • V mléce rozšlehejte 3 žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte tuhý sníh ze 3 bílků, přidejte mouku a nastrouhaný sýr. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a upečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Omytý a očištěný květák a brokolici rozeberte na růžičky, kedlubnu a mrkev nakrájejte na menší kousky. Zeleninu uvařte v mírně osolené vodě, opepřete a zahustěte lžící Solamylu, který nejprve rozmíchejte v troše studeného mléka. Horké těsto potřete náplní a srolujte. Vychlazenou roládu nakrájejte na plátky, rozdělte je na talíře a podávejte ozdobené čerstvou petrželovou natí.
Zařazení: Zelenina Zeleninové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: