Na oleji zpěníme cibuli a česnek a přihodíme kousky masa. Necháme zatáhnout, okořeníme, přidáme rajčata a dusíme. Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájené zelí a necháme vydusit šťávu.
Řekové to konzumují s bílým chlebem, dá se podávat s knedlíkem nebo rýží. Nejlepší je druhý den a dá se jíst i zastudena.
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí