4
Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením (nové koření předem podrtíme)… více o Bramborová omáčka s klobásou
Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program „základní bochník“. Na kostičky… více o Pivní chléb s klobásou
Na kostičkách slaniny necháme zesklovatět cibuli a zasypeme ji mletou sladkou paprikou. (Kdo má rád, přidá špetku… více o Polévka zelná s klobásou
Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky po ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno… Celý článek
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden… Celý článek
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Vypracujeme klasické kynuté těsto, přikryjeme a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Vyválíme… více o Jablkový koláč z kynutého těsta
Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v… více o Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě… více o Španělský koláč se špenátem
Tvaroh utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a dle potřeby… více o Tvarohová pochoutka
Z bílků ušleháme sníh. Ostatní přísady smícháme dohromady a do toho opatrně zapracujem sníh. Dortovou formu vyložíme… více o Tvarohový dort bez těsta
Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto… více o České kynuté buchty
1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků. 2. Spodní plátek dáme stranou. Povaříme… více o Lilek s tofu a rajčaty
Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme syrové brambory a 2 lžíce zázvoru a… více o Zázvorové brambory
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu… více o Špenátová krémová polévka
Smíchat ingredience (Heru napřed rozpustit), jablka až na konec, péci cca 40 min, může se polít čokoládovou polevou více o Hrnková buchta s jablky
Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme Bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s… více o Irsýn
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku, ořechy, kakao a nakonec i tuhý sníh z bílků.… více o Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní