
4
Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením (nové koření předem podrtíme)… více o Bramborová omáčka s klobásou
Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program „základní bochník“. Na kostičky… více o Pivní chléb s klobásou
Na kostičkách slaniny necháme zesklovatět cibuli a zasypeme ji mletou sladkou paprikou. (Kdo má rád, přidá špetku… více o Polévka zelná s klobásou
Každý milovník knih nad nimi musí zaplesat. A nejen on. Dorty, které dokonale kombinují… Celý článek
70. až 90. léta minulého století patří v populární hudbě k nejoblíbenějším. V té době vznikla… Celý článek
Čeká vás narozeninová oslava, nebo jen chcete něco upéct k odpolední kávě? Ať tak či onak,… Celý článek
Čatní, čatný nebo chutney. Pod všemi těmito názvy se skrývá indická studená omáčka, která se… Celý článek
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,… více o Jablka plněná mletým masem
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu… více o Skvělá italská pizza
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními… více o Americké kuře
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do… více o Rychlý bramborový salát
Žloutky s prosátým moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem třeme 30 až 40 minut a pak je lžičkou nanášíme do vymazaných… více o Vanilkové rakvičky
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne… více o Mrkvová polévka s pomerančem
Játra naškrábeme nožem a odstraníme z nich blány. Přidáme ostatní přísady a vypracujeme hustší těstíčko - můžeme dle… více o Játrové knedlíčky mojí babičky
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st… více o Vláčný perník podle Moniky
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme… více o Vývar s masovými taštičkami
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu… více o Cizrna na italský způsob
Všechny přísady se smíchají dohromady na hladké těstíčko. Do mírně rozpáleného oleje se malou lžičkou vykrajují malé… více o Jogurtové koblížky
Tvaroh smícháme se Salkem - vytvoříme hladký krém, který nalejeme do mísy a prokládáme piškoty namočenými v kávě. Je to… více o Tiramisu po česku