3.14
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme je, promneme, promícháme s nastrouhanou mrkví a křenem a necháme chvíli… více o Zelný salát s mrkví a křenem
Mrkev omyjeme, oloupeme nastrouháme na jemno. Jablka omyjeme, můžeme i nemusíme oloupat a také nastrouháme na jemno.… více o Salát z mrkví a jablek
Hlávkové zelí jemně nakrájíme a mírně osolíme, aby pustilo šťávu. Potom přidáme kremžskou hořčici, majonézu a jogurt … více o Zelný salát s rozinkami
Vaječný likér, vaječňák nebo ajrkoňak. Ať už mu říkáte jakkoli, na Vánoce prostě nesmí chybět.… Celý článek
Málokdo by se vzdal klasického lineckého cukroví, které patří mezi nejznámější a také nejvíce… Celý článek
Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře,… Celý článek
V dnešní době může být někdy těžké najít kvalitní máslo, vyrobené z poctivých ingrediencí.… Celý článek
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření… více o Nakládaný hermelín III.
Z mouky, soli a nakrájeného másla vytvoříme žmolenku a pomocí vody zpracujeme těsto. Vodu přidáváme postupně. Těsto… více o Taštičky se sýrem cottage
Předehřejeme troubu na 150 °C, formu na dort vymažeme máslem, vyložíme pečícím pergamenovým papírem, znovu vymažeme a… více o Sytý čokoládový dort
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme… více o Frankfurtská polévka
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme… více o Jednoduchá rajská omáčka
podle chuti : jablka, hrušky, jahody, hrozinky Rýži pomalu uvařit v osoleném mléku. Máslo a cukru smíchat, přidat… více o Ryžový nákyp
Maso nakrájím na nudličky a orestuju na másle, přidám kunovjanku, celerák, ananas, zamíchám spolu s majonézou a… více o Kuřecí salát s celerem
Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří,… více o Celerová pomazánka na chlebíčky
Do 5ti litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes … více o Sirup z květů černého bezu
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný… více o Gnocchi se špenátem a nivou
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec… více o Emanuelovo Tiramisu
Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud… více o Spaghetti alla Carbonara po italsku