Připravíme kvásek – v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo, cukr, vejce, rozinky, spařené oloupané a jemně posekané mandle, badyán. Zalijeme zbytkem mléka a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout. Potom tvoříme malé kuličky (bochánky). Nůžkami nastříháme kolem dokola okraje a na plechu necháme ještě 10 minut kynout. Před pečením potřeme vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Upečeme dozlatova.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší