Simči svíčková
Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou... více o Simči svíčková
 
              
          Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou... více o Simči svíčková
 
              
          Na mírném ohni rozpustíme v hrnci tuk, na kterém necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibulku. Jakmile cibule začne zlátnout, hrnec... více o Maminčina rajská omáčka
 
              
          Všechny ingredience dáme do sklenice a ponorným mixérem několik vteřin mixujeme, dokud se nevytvoří hladká majonéza.... více o Majonéza
 
              
          - špagety uvaříme - cibuli nakrájíme na kostičky - osmažíme na tuku dozlatova - přidáme maso, rajčatový protlak a česnek - osolíme, opepříme... více o Boloňské špagety
 
              
          Těstoviny uvaříme podle návodu. Omáčka: Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme nakrájený šunkový salám a mírně... více o Skvělé těstoviny s nivovou omáčkou
 
              
          Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu.... více o Pomodoro
 
              
          Na trošce oleje si orestujeme nadrobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso... více o Okurková omáčka z hovězího masa
 
              
          Cibuli a feferonky nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, promícháme s kořením a vše zpěníme na másle. Po vychladnutí smícháme s jogurty a... více o Jogurtová omáčka
 
              
          Čerstvou brokolici si očistíme a odkrájíme košťály. Na sporák dáme hrnec s vodou, přidáme sůl a 2 lžičky oleje. Dáme vařit brokolici cca na... více o Brokolicovo-nivová omáčka
 
              
          V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah hrnku za stálého... více o Rychlá sladkokyselá omáčka
 
              
          Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit, potom vlijeme šlehačku... více o Lenčina skvělá rajská omáčka
 
              
          V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku (asi 2 lžíce) a uděláme světlou jíšku. Zalijeme hrnkem studené vody, zamícháme, přidáme rajský... více o Snadná a rychlá rajská omáčka
 
              
          **Těstoviny:** uvaříme v osolené vodě dle návodu. **Omáčka:** na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso zhnědně... více o Skvělé boloňské špagety
 
              
          Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a... více o Mexická omáčka
 
              
          Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi... více o Rajská – rychlovka
 
              
          Džem a kečup smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a přidáme ocet.... více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
 
              
          Všechny ingredience dobře promícháme a necháme chvíli odležet. Podáváme k provensálské paštice z drůbežích jater.... více o Brusinková omáčka – Cumberland sauce
 
              
          Uvaříme kuřecí stehna, vývar si necháme. Stehna vyndáme z vývaru, necháme vychladnout. Dáme uvařit široké nudle podle návodu. Scedíme,... více o Bešamel od maminky
 
              
          V hrnci ve vodní lázni šleháme vejce a cukr asi 1/2 hodiny. Když je hmota hustá asi jako na palačinky, odstavíme a zašleháme nalámanou... více o Čokoládový krém
 
              
          Cibuli nakrájíme, okurku nastrouháme a oboje smícháme s ostatními ingrediencemi. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy... více o Tatarka trochu jinak
 
              
          Na oleji osmažíme nakrájené cibule, potom přidáme pokrájená játra. Až se játra usmaží, podlijeme vodou a podusíme, než játra změknou.... více o Játrová omáčka
 
              
          Ingredience vložíme do misky a zalijeme do poloviny lákem ze sušených rajčat. Rozmixujeme.... více o Pesto ze sušených rajčat
 
              
          1. Cibuli osmažíme na oleji. 2. Přidáme tuňáka a osmahnem. 3. Přidáme pokrájená rajčata. 4. Podusíme. 5. Přidáme pyré. 6. Dochutíme česnekem... více o Tuňákové špagety
 
              
          Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme želírovacím cukrem. Pomeranč a... více o Omáčka Cumberland
 
              
          Víno smícháme s cukrem a svaříme (v mikrovlnce). Do vařícího vína nasypeme pepř a necháme vychladnout. Pak vmícháme do jogurtu s ostatním... více o Pepřová omáčka
 
              
          Okurku oloupeme, omyjeme vodou a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Potom ji hodně osolíme a dáme asi na půl hodiny až hodinu do... více o Tzatziki po česku – vlastní recept
 
              
          Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv uzavíratelné nádoby a necháme... více o Marináda na maso – na grilování
 
              
          Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby nakrájíme na kousky a mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného... více o Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
 
              
          Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky, plátky, jak kdo má rád)... více o Žampionová omáčka s cibulí
 
              
          Vše smícháme, naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme a v zavařovacím hrnci zahříváme 20 minut na teplotu 90 °C. Při této teplotě... více o Křenová pasta
 
              
          Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Mixujte cca... více o Country marináda s tymiánem
 
              
          V misce smícháme všechny ingredience dohromady. Osolíme a opepříme. V ledničce vydrží dresink 3 dny.... více o Krémový dresink z podmáslí
 
              
          Vejce a okurku nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smícháme. Podáváme ke grilovanému masu nebo... více o Provensálská omáčka
 
              
          Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně rozkvedláme žloutky a přidáme je společně s čerstvě... více o Křenová omáčka se smetanou
 
              
          Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět zvolna vyvaříme do... více o Omáčka z plísňového sýra
 
              
          Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, po chvíli přidáme i rozetřený česnek. Poté vložíme na kostičky nakrájenou sekanou a osmahneme,... více o Omáčka na špagety
 
              
          Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce rozkvedláme mouku a... více o Koprová omáčka od maminky
 
              
          Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky. Mixujeme, až vznikne pyré. Pak směs přendáme do mísy, kde ji smícháme se... více o Bazalkové pesto
 
              
          Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme dozlatova. Odebereme přebytečný olej. Osmahneme na cibuli mleté osolené maso spolu s kapií... více o Omáčka ke špagetám
 
              
          Cibuli si nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji, počkáme až bude dozlatova. Potom přidáme kmín, sůl a pořádně opepříme. Do cibulky přidáme cca... více o Omáčka ke kuřecímu
 
              
          Ovoce rozvaříme ve smetaně, osladíme, přilijeme mouku rozmíchanou v mléce a povaříme.... více o Omáčka na lívance
 
              
          Mírně orestujeme na kousky nakrájenou zeleninu, přidáme rajčata a dýni, koření, trochu podlijeme vodou, osolíme. Po uvaření vyndáme koření a... více o Dětská svíčková aneb Když děti nechtějí zeleninu
 
              
          Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Můžeme marinovat i... více o Nakládané maso
 
              
          Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na trošce tuku, zalijeme zakysanou smetanou, přidáme kukuřici nebo hrašek a necháame... více o Bílá omáčka na špagety
 
              
          Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře osmahneme, můžeme zasypat... více o Boloňské špagety podle Evy
 
              
          Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do... více o Čatní z rajčat
 
              
          Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku. Přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme cukr, ocet, koření a... více o Jablečné čatní s cibulí
 
              
          Na másle osmahneme cibulku nejlépe dozlatova, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso nebo šunku, zalijeme mlékem. Do horkého mléka... více o Smetanovo-sýrová omáčka k těstovinám
 
              
          Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku. Nakrájíme... více o Tuniská omáčka Shakshouka
 
              
          Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na kostičky nakrájený salám... více o Skvělá omáčka na špagety
Žádné recepty nebyly nalezeny
 
                     
                     
                     
                    