3.1
Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a 1/2 cukru vyšleháme sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, přidáme olej,… více o Opilé Míša řezy
Korpus necháme vychladnout a připravíme si krém. Smícháme máslo (povolené v pokojové teplotě), tvaroh a půlku velké… více o Bezlepkové Míša řezy
Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme. Těsto… více o Míša řezy bez mouky
Dorty se většinou připravují na speciální příležitosti, ale klidně si ho můžete upéct místo… Celý článek
Čerstvý chřest je opravdová lahůdka a polévky z něj patří k těm nejlepším. Téhle jarní… Celý článek
Rebarbora je tak trochu záhadná surovina. Je to ovoce, nebo zelenina? Může se jíst syrová,… Celý článek
Špekáčky v nakyslém nálevu jsou oblíbený pokrm, po kterém se nejenom v hospodách rychle… Celý článek
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z másla, cukru, vanilkového cukru a soli našleháme pěnu. Potom po jednom zašleháme celá… více o Citronové řezy s polevou
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů… více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme 2 lžíce rumu, mletý mák, hrubou mouku, špetku prášku do pečiva a špetku… více o Makové řezy s krémem
Nejdříve nakrájíme cibuli na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Pod pokličkou necháme… více o Maminčina cibulačka
Než začneme připravovat krém, nasypeme piškoty do mísy a můžeme i nemusíme je pokapat rumem. Čokoládu na vaření dáme… více o Šmadlafunda
Na oleji necháš rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidat prolisovaný česnek a dáš tomu ještě cca minutu.… více o Thajské zelené curry
Nejprve žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.… více o Koňaková bábovka
I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve… více o Obrácené mleté řízečky
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme… více o Jednoduchá rajská omáčka
Suroviny na těsto smícháme v míse a rozprostřeme ve vymazané a vysypané nádobě. Rebarboru nakrájíme na kousky,… více o Rebarborový koláč
Datle nakrájíme na malé kousky a ovesné vločky nasekáme na jemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj přidáme… více o Datlové sušenky
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii… více o Tvarohové šátečky ze zakysanky