Snídaně: ovocný jogurt (150 g), rohlík (1 kus), jablko
Přesnídávka: ředkev (150 g)
Oběd: hovězí vývar s nudličkami, grilovaný tuňák na carpacciu z okurky, opečený toast
Svačina: pomeranč (1 kus)
Večeře: dušený karbanátek s bramborovou kaší, mrkvový salát
Celkem: 6358,9 kJ76,3 bílkovin 196,9 sacharidů 50,6 tuků
Hovězí vývar s nudličkami, grilovaný tuňák na carpacciu z okurky, opečený toast
suroviny:
30 g hovězího mas, sůl, 30 g polévkové zeleniny, 5 g Flory, 10 g vlasových nudlí, 120 g tuňáka, 2 g olivového oleje Bertolli, 50 g salátové okurky, 2 g kopru, limetka, smetana Rama Cremefine na vaření, lžička cukru, směs salátů (hlávkový, polníček, řeřicha)
postup:
Polévka: hovězí maso nakrájíme na malé kostičky, vložíme do studené vody, osolíme a vaříme doměkka.
Zeleninu nakrájenou na kostičky osmahneme na Floře, zalijeme vývarem s masem a vaříme doměkka. Na závěr přidáme ve vroucí osolené vodě uvařené vlasové nudle.
Tuňák: steak z tuňáka osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a necháme odležet. Salátovou okurku nakrájíme na slabé dlouhé plátky, pokapeme částí limetkové šťávy a posypeme koprem.
Zbylou limetkovou šťávu smícháme se smetanou, přidáme lžičku cukru a pár kapek olivového oleje.
Toastový chléb nakrájíme na stejné tvary a nasucho opečeme na pánvi. Na talíř dáme směs salátů, marinovanou okurku, toasty a přelijeme omáčkou.
Tuňáka z obou stran zprudka orestujeme na pánvi z obou stran, nakrájíme na menší kousky a vkládáme na talíř.
1.8.2008 21:00 | Pavla Maříková,
NAHORU