FITweb

Reklama

ZPĚT

Filé z lososa na špenátovo-jahelné podušce

PRO 4 OSOBY

SUROVINY:
400 g lososa 1 kg špenátových listů 1 chemicky neošetřený citron 2 polévkové lžíce olivového oleje 200 g jáhel 150 g plnotučného tvarohu jedlá sůl s jodem mletý pepř černý špetka chilli špetka muškátového koření snítka čerstvého kopru POSTUP:

Lososa opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. Špenátové listy očistíme, přebereme, propereme a necháme okapat. Citron omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vymačkáme šťávu.

Do rozpáleného oleje vložíme špenátové listy, necháme slehnout. Pak na něj položíme kostky lososa a asi 10 minut necháme podusit. Jáhly propláchneme, nejprve horkou a potom studenou vodou. Pak je vsypeme do vroucí osolené vody (musí jí být 2x více) a na mírném ohni je vaříme tak dlouho, dokud se voda nevstřebá (asi 15 minut).

Do uvařených jáhel vmícháme jogurt. Na talíř klademe nejdříve jáhly, pak špenát a nakonec čtvrtky lososa. Vše ochutíme solí, pepřem, chilli, muškátovým kořením a koprem.

1 porce 1974 kJ/470 kcal
35 g bílkovin
18 g tuků
36 g sacharidů

28.1.2009 13:58 |

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.