Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou

2.33

hodnoceno: 6
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Žmolenka
    • 100
      g máslo
    • 150
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička skořice
    • tuk
    • 100
      g marcipánová hmota nebo kokosové moučky
    • 100
      g cukr
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 750
      g meruňky
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem nebo vymaštěný a vysypaný strouhankou. Poklademe plátky meruněk a posypeme hustě žmolenkou.
  • Do misky dáme přísady na žmolenku (marcipánovou hmotu nakrájíme na kostičky) a vypracujeme prsty hrubší žmolenku. Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme do ní koláč, po zapečení zmírníme teplotu a pečeme asi 30–40 minut. Vychladlý krájíme na řezy. Pro vylepšení můžeme ještě po upečení povrch pokapat čokoládou, ale není to nutné.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: