Pařížské kostky s Margotkou

3.86

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 1
      ks máslo
    • 1
      l mléko
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks vanilkový pudink
    • 3
      lžíce kakao
  • Těsto
    • 0,8
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      hrnek cukr krupice
  • Na ozdobu
    • 2
      ks šlehačka v prášku
    • margotka

Postup přípravy receptu

  • Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a dáme péct zhruba na 10–15 minut na 175 °C.
  • Mezitím připravíme krém. V litru mléka uvaříme pudinky a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem do pěny. Když je pudink studený, tak k němu po částech přidáváme máslo a vše dohromady vyšleháme. Na vychladlé a upečené těsto namažeme rovnoměrně krém. Na krém se ještě rozetřou dvě šlehačky v prášku připravené podle návodu. Nakonec vše postrouháme čokoládou Margot.
Zařazení: Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: