Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Co podniknout v červnu? 12 gastronomických akcí, které byste si… Červen je bohatý na gastronomické akce, které potěší všechny milovníky dobrého jídla a pití.… Celý článek
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když… Každý z nás už někdy upekl nebo minimálně ochutnal šneky z listového těsta. Pizza šneky jsou… Celý článek
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč… Černý bez je rostlina, která se již po staletí používá v lidovém léčitelství, a jeho květy lze… Celý článek
Jahodové dezerty do skleničky: Sladké pochoutky na piknik,… Jsou jednoduché, rychlé a skvěle chutnají. Navíc i krásně vypadají. Oslnit s nimi můžete třeba… Celý článek
Sladkokyselé kuře Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na… více o Sladkokyselé kuře
Medovník pro každého Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpusťte ve vodní lázni. Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem. Dobře… více o Medovník pro každého
Čočka nakyselo Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku propláchneme. V hrnci zalijeme vodou a… více o Čočka nakyselo
Jednoduchý cizrnový salát Cizrnu je potřeba nechat 12 hodin odmočit a pak se dá vařit doměkka. Zatímco vaří, nakrájíme na kostičky šunku a… více o Jednoduchý cizrnový salát
Jablečné lasagne v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka na kostičky, nasekané ořechy a fíky a rozinky namočené ve vlažné vodě Dusíme… více o Jablečné lasagne
Radčina jablečná buchta Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na… více o Radčina jablečná buchta
Celozrnné pracny Na válu smícháme mouku, cukr, kakao, koření a ořechy a pak přidáme heru a několik lžic vody a vypracujeme tuhé těsto.… více o Celozrnné pracny
Tvarohová buchta rychlá a levná Těsto neboli posypku zhotovíme z mouky, hery, cukru, prášku do pečiva. Jeho 1/2 nasypeme na plech, na to dáme nádivku a… více o Tvarohová buchta rychlá a levná
Koláč - Výborný tvarohový koláč Utřeme tvaroh, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme… více o Koláč - Výborný tvarohový koláč
Hovězí polévka s masem – dietní Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plaménku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu… více o Hovězí polévka s masem – dietní
Bešamelová prsíčka v pršutu … Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v pršutu. Na trošce oleje opatrně (aby pršut nespadl) osmažíme ze… více o Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem
Rajská polévka s rýží Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut… více o Rajská polévka s rýží