Překládané koláče

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto 1
    • 250
      g máslo
    • 160
      g hladká mouka
  • Těsto 2
    • sůl
    • 4
      lžíce sádlo
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      kostka droždí
    • citronová kůra
    • 18
      kostka cukr

Postup přípravy receptu

  • Smícháme přísady na 1. těsto, vytvarujeme do obdélníku a dáme ztuhnout do ledničky. Z ostatních přísad vypracujeme kynuté těsto (kostky cukru rozpustíme v mléce). Dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout (několikrát přemísíme, až se tvoří puchýřky). Vysypeme vál moukou, dáme na něj kynuté těsto, válečkem rozválíme do čtverce, doprostřed dáme 1. těsto, okraje přehneme a vyválíme, takto přeložíme a vyválíme třikrát. Vícekrát ne, jinak by se nezachovaly vrstvy.
  • Takto proválené těsto odložíme bokem, vždy ukrojíme 1/4 a natenko po vrstvách vyválíme. Rádýlkem krájíme malé čtverečky a plníme náplní (tvarohová, povidlová, maková, ořechová). Naplněný koláček namočíme v rozšlehaném vejci a potom v drobence. Dáváme na vymaštěný nebo pečicím papírem vyložený plech, necháme ještě 15 minut nakynout a pak pečeme na 175 °C. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem. Vychladlé pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem a skládáme nejlépe do mísy nastojato, těsně k sobě. Vrch mísy přikryjeme igelitem a dáme do chladna uležet.
  • Tohle je recept mé tety, která koláče peče na svatby, je jimi vyhlášená. Čím menší koláčky, tím lepší.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: