Americké Brownies

3.31

hodnoceno: 13
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g máslo
    • 0,5
      lžička sůl
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr nebo lžička vanilkové esence
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 300
      g hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa
    • 4
      lžíce kakao holandské
    • pečící papír
    • 250
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečicím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží tvar. Zbytek másla nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme na kostky.
  • Připravíme vodní lázeň na rozehřání čokolády a másla. Větší hrnec naplníme do poloviny vodou, kterou přivedeme k varu. Voda by neměla vařit příliš, měla by pouze zlehka bublat. Do tohoto hrnce vložíme menší hrnec. Horká voda ve spodním hrnci ohřívá menší hrnec tak, že se suroviny v něm nepřipalují a nepřichytávají.
  • V menším hrnci rozpustíme kostky čokolády a kousky másla. Rozpuštěné suroviny by měly mít hladkou polotekutou konzistenci. Poté odstraníme menší hrnec z lázně a přimícháme cukr, sůl, vanilkový cukr a kakao. Zhoustne-li hmota příliš, je možné ji pomocí lázně ještě lehce rozehřát. Poté přidáváme vejce, jedno po druhém, a po přidání každého směs dobře promícháme. Nakonec přimícháme i mouku. Těsto je stále tekuté, ale už dosti husté.
  • Rozehřejeme troubu na 175 °C. Těsto vylijeme na plech a rozetřeme do rovna (můžeme posypat ořechy či mandlemi) a pečeme. Pečení je nejdůležitější část – je důležité Brownies nepřepéci. Pečeme tedy přibližně 25–30 minut a poté kontrolujeme píchnutím párátkem. Těsto by mělo stále na párátku tvořit malé vlhké drobky, ale nemělo by se příliš barvit (v neupečeném těstě).
  • Při pečení se bude zvedat na povrchu lesklá krusta. Ta po vychladnutí spadne a je žádaná. Upečený plech necháme dobře vychladnout a poté krájíme na jednotlivé Brownies. Vytvoříme tak cca 32 Brownies. Brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné. Dle receptu do těsta nepatří žádné kypřicí složky, záleží však na typu a chuti.
Zařazení: Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: