Barščik polský

4.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • česnek
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 300
      g vepřové maso nebo uzené
    • 200
      g červená řepa
    • 200
      g kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  • Polovinu očištěné řepy pokrájíme, zalijeme koflíkem převařené vody, přidáme kůrky a necháme v teple 3 dny předem kvasit.
  • Maso vaříme v osolené vodě. Když trochu změkne, přidáme krájenou zeleninu, zbytek červené řepy a celý stroužek česneku. Měkké maso vybereme, pokrájíme a polévku zalijeme zkvašenou šťávou z řepy. Povaříme, dáme do polévky maso – buď všechno, nebo polovinou plníme malé taštičky z nudlového těsta, které do polévky zavaříme na 5 minut. K polévce podáváme zakysanou smetanu.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: