Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 70 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Bešamel:
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 3
      dl mléko
    • 30
      g strouhaný parmazán
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 2
      ks rozšlehané vejce
  • Maso:
    • sůl
    • 4
      ks kuřecí prsa nebo krůtí maso
    • pepř mletý
    • 10
      g strouhaný parmazán na posypání
    • olej
    • 4
      plátek pršut

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v pršutu. Na trošce oleje opatrně (aby pršut nespadl) osmažíme ze všech stran. Takto připravená prsíčka dáme do vymazané zapékací mísy.
  • Do pánve s výpekem dáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme zpěnit a přilijeme mléko. Vše dobře rozmícháme a povaříme, pak přidáme mletý muškátový oříšek (květ), sýr a necháme rozpustit. Hotový sýrový bešamel necháme zchladnout na pokojovou teplotu a vmícháme do něj dvě vejce.
  • Prsíčka v zapékací míse zalijeme bešamelem a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 40 minut zakryté. Pak odkryjeme, posypeme zbytkem parmezánu a dopečeme dozlatova.
  • Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami, na talíři dozdobíme bylinkami.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: