Boloňské řízky – zapečené

2.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g čerstvé žampiony
    • 1
      ks červená paprika
    • sůl a pepř
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks mrkev větší
    • 3
      stroužek česnek
    • bazalka čerstvá nebo sušená
    • 4
      ks vepřové maso nebo kuřecí
    • alobal
    • olej
    • 2
      lžička cukr krupice
    • 800
      g nakládaná loupaná rajčata plechovka

Postup přípravy receptu

  • Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.
  • Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky, žampionů a pokrájená rajčata. Ve šťávě z rajčat rozmícháme cukr, trochu osolíme a přelijeme zeleninu. Posypeme bazalkou, zaklopíme nebo zakryjeme alobalem a dáme na hodinu zapéct do předehřáté trouby.
  • Pak odklopíme a pečeme doměkka ještě asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme vše posypat parmezánem. Plátky se zeleninou dáme na talíře s přílohou. Do výpeku nalijeme v malém množství vody rozmíchaný solamyl, krátce provaříme, případně ještě dochutíme a přelijeme buď boloňské řízky nebo přílohu.
  • Jako přílohu můžeme dát brambory, rýži i těstoviny.
Zařazení: Vepřové Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: