Bramborová musaka

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Maso
    • 1
      ks cibule
    • petrželová nať
    • 0,5
      kg brambory
    • sůl
    • 1
      ks pórek
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • tuk
    • 0,5
      kg mleté maso napůl vepřové, napůl hovězí
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička pálivá paprika
  • Na těstíčko
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  • Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Cibuli na kostičky osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme.
  • Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře. Do zapékací mísy dáme vždy vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi – poslední vrstvou budou brambory. Takto naplněnou mísu dáme péci do trouby.
  • Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme. Doporučuji při pečení občas stříknout na vrchní vrstvu brambor trošku vody, aby nevyschly.
  • Tato musaka je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, je moc dobrá i druhý den ohřívaná. Posledních pár let dělám se sojovým masem místo mletého a je to také super.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: