Bramborové klobásy

2.88

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • hladká mouka
    • 350
      g hrubá mouka
    • pepř mletý
    • 100
      g sýr nejlépe uzený
    • 300
      g uzené maso nebo uzenina
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • 2
      lžička mletá paprika nebo grilovací koření bez soli
    • drcený kmín
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • olej na smažení
    • 750
      g vařené brambory

Postup přípravy receptu

  • Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou moučku (Solamyl), kmín, sůl dle chuti a dobře propracujeme. Pak přidáváme mouku, kterou vpracujeme do bramborové směsi.
  • Ze směsi na pomoučeném stole vyválíme válečky silné asi jako malíček a stočíme je na způsob vinné klobásy. Můžeme je propíchnout špejlí (není nutné, nerozmotají se). Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou teplé.
  • Podávat můžeme jako hlavní chod nebo jako chuťovku.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: