Bramborové noky s lososem, cherry rajčaty a bazalkou

3.62

hodnoceno: 8
Příprava: 15 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 80
      g máslo
    • 1
      ks pórek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek velké stroužky
    • pepř mletý
    • 1
      hrst bazalka lístků čerstvé
    • citronová šťáva pár kapek
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 250
      g losos čerstvý
    • 500
      g bramborové noky
    • 200
      g cherry rajčátka
    • mořská sůl

Postup přípravy receptu

  • Bílou část pórku rozkrojíme na polovinu, omyjeme a nadrobno nasekáme. Stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme asi 40 g másla. Až se máslo rozpustí, orestujeme pórek s česnekem dozlatova. Ochutíme mořskou solí a pepřem.

    RADA: Losos:

  • Lososa omyjeme, zbavíme kůže a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k pórku s česnekem a krátce restujeme. Cherry rajčata překrojíme na poloviny nebo čtvrtky a přidáme na pánev. Restujeme, dokud nezměknou. Směs poté podlijeme bílým vínem. Až se alkohol z vína odpaří, přidáme zbylé máslo pokrájené na kostičky, které necháme rozpustit.
  • Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme noky. Vaříme je asi 1 minutu, dokud nevyplavou. Poté je scedíme, přidáme k lososovi a opatrně zamícháme. Na závěr přidáme trochu citrónové šťávy a nahrubo nasekané lístky bazalky.

    RADA: Bramborové noky:

Zařazení: Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: