Bramborové pirohy se zelím

2

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      kg brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk
    • 500
      g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  • Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na 3 mm plát a nakrájíme na čtverce, které plníme.
  • Náplň: 200 g oloupaných brambor uvaříme v osolené vodě. Zelí dusíme na tuku s cibulí. Uvařené brambory protlačíme a smícháme se zelím. Okořeníme a plníme čtverce. Vaříme v osolené vodě.
  • Hotové pirohy polijeme osmaženou cibulí, nebo se podávají také s rajskou omáčkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: