Brambory trochu jinak

3

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 3
      kg brambory
    • sůl
    • olivový olej nejlépe kvalitnější
    • 3
      stroužek česnek může i nemusí být
    • 1
      ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

  • Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám větší množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně umyjeme, NENÍ NUTNÉ LOUPAT, rozkrájíme na menší slabší kousky (plátky nebo hranolky nebo kostičky, stejně se trochu polámou při smažení). Stejně tak rozkrájíme cibuli a papriku. Pokud dáváme česnek, oloupeme ho a rozkrájíme na plátky a přidáváme o chvíli později než další suroviny.
  • Rozpálíme olej a vše dáme do pánve a promícháme tak, aby bylo vše promaštěno. Pokud je oleje málo, dolijeme. Důkladně osolíme a smažíme pod poklicí, často mícháme. Když je vše krásně osmažené, brambory měkké a zlaťoučké, odstavíme, slijeme přebývající olej (třeba přes cedník).
  • Podáváme jak samotné, tak jako vynikající přílohu. Olivový olej, který zbyde, je možné znovu použít (raději tedy ne do salátu).
  • Rychlé, snadné, vynikající, tradiční španělský recept.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: