Brambory ve slanině

3.62

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 12
      ks brambory (Středně velké lojovité)
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 300
      g špenát
    • 80
      g sýr gouda
    • 12
      ks anglická slanina (Plátky)
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

  • Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme. Očištěný špenát několik minut povaříme a necháme okapat. Posekaný česnek dusíme spolu se špenátem na lžíci másla asi 4 minuty, osolíme, opepříme. Brambory podélně rozpůlíme a trochu vydlabeme. Polovinu brambor naplníme špenátem a na kostičky nakrájeným sýrem, druhou polovinou je přikryjeme. Brambory ovineme plátkem slaniny. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme 2 lžíce másla a olej a brambory potřeme. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 15 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: