Brambory zapečené se zelím a mletým masem

3

hodnoceno: 9
Příprava: 75 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 750
      g brambory
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek 2–4
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • pepř mletý
    • tuk
    • 500
      g mleté maso
    • 500
      g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  • Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela uvařené.
  • Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem, osolíme a opepříme.
  • Pekáč vymažeme tukem (nejlépe máslem) a položíme vrstvu mletého masa. Na něj poklademe zelí a na zelí na plátky nakrájené oloupané předvařené brambory. Vrstvy můžeme střídat.
  • Necháme zapéct v troubě asi 10 minut a potom vyjmeme, zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce a dáme do trouby ke konečnému zapečení.
  • Celkově zapékáme 30–40 minut.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: