Broskvová marmeláda s rumem

1.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 1
      balíček želírovací prostředek
    • 1
      kg broskve
    • 1
      kg cukr

Postup přípravy receptu

  • Broskve nakrájíme na kousíčky, propasírujeme a rozmixujeme. Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr v poměru 1:1 a povaříme.
  • Přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Vaříme asi 1 minutu, stáhneme z plotny a do horkého přidáme rum. Sklenice plníme až po okraj horkou marmeládou.
  • Se sklenicemi nesmíme hýbat 5 dní – tak dlouho trvá želírovací proces.

Podobné recepty

Doporučujeme