Broskvový zážitek

2.67

hodnoceno: 6
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      hrnek slunečnicový olej
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks broskvový kompot
    • 2
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Vejce utřeme s vanilkovým i krystalovým cukrem. Postupně přidáváme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva. Vše šleháme nejlépe mixérem. Těsto si rozdělíme na dvě půlky. Do jedné přidáme 3 lžíce kakaa. Bílou část nalijeme na olejem vymazaný, moukou vysypaný větší plech. Tmavou část nalijeme na světlou. Broskve scedíme, nakrájíme a klademe na těsto. Dáme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů na 30–35 minut.
  • Pět minut před vytáhnutím moučníku z trouby si uděláme pudink. Použijeme nálev z broskví. Smícháme 0,4 l nálevu se stejným množstvím vody a dvěma pudinky. Vaříme, dokud pudink nezhoustne. Po upečení buchtu přelijeme tímto pudinkem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: