Česneková omáčka

3

hodnoceno: 4
Příprava: 45 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks česnek hlavička
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      l vepřový vývar uzeného
    • 0,3
      l mléko polotučné

Postup přípravy receptu

  • Upečeme hlavičku česneku 20 minut v alobalu v troubě na 180 stupňů.
  • Mezitím dáme dělat vývar. V hrnci na rozpáleném sádle necháme orestovat nakrájenou cibuli a uděláme jíšku, kterou naředíme vývarem a mlékem do patřičné hustoty.
  • Nakonec přidáme oloupaný česnek a vše rozmixujeme do hladké omáčky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: