Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou

4

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • 300
      g čerstvé žampiony cca
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek na roládu a dozdobení, cca 5–6
    • hladká mouka na zahuštění
    • pepř mletý
    • 80
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova... , pokrájená na plátky, cca
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 700
      g vepřové maso
    • 50
      g uzený špek
    • vepřový vývar nebo bujonu
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2–3 stroužky) a poklademe slaninou. Plát masa pevně srolujeme, zpevníme nití.
  • V hrnci necháme na pokrájeném špeku a oleji zesklovatět cibuli, pak vložíme rolku, kterou necháme ze všech stran osmažit, přidáme rozetřený větší stroužek česneku, zalijeme vývarem a dusíme doměkka, občas otočíme a podle potřeby podlijeme.
  • Roládu vyjmeme na talíř, sundáme z ní provázek a pokrájíme na plátky, které udržujeme v teple.
  • Do vývaru přidáme na větší kusy pokrájené žampiony a smetanu, necháme krátce povařit. V malém množství studené vody (vývaru) rozmícháme hladkou mouku, kterou vývar zahustíme. Omáčku necháme provařit, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem.
  • Podávat můžeme téměř s jakoukoliv přílohou dle chuti. Plátky rolády dáme na talíř s přílohou, přelijeme žampionovou omáčkou a dozdobíme slabými plátky česneku.
  • *Použít můžeme i hovězí nebo krůtí maso.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: