Chlebovník

2.38

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • máslo
    • sádlo
    • mléko
    • chleba zbytky staršího
    • škvarky

Postup přípravy receptu

  • Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, osolíme, na to nasypeme vrstvu škvarků a nadrobno nakrájenou cibuli. Vrstvy opakujeme, až je kastrol plný. Poslední je vrstva chleba.
  • Nahoru poklademe několik plátků másla a dáme do trouby zapéct dočervena. K tomu se pojídá salát z kysaného zelí. Je to dosti netradiční, ale chutné jídlo. Pochází z Krkonoš.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Použité suroviny: Chleba Cibule Máslo Mléko Sádlo Škvarky

Doporučujeme

Další doporučené recepty: