3.67
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle. Během smažení si nachystáme vývar.… více o Francouzská cibulačka se sýrovým toastem
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Ve vysokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli, opepříme a smažíme, až… více o Cibulačka bílá
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20… více o Francouzská cibulačka
Jestli jste si někdy jako děti přáli, aby ovoce chutnalo jako bonbóny nebo jiné sladkosti,… Celý článek
Papas bravas, někdy také nazývané patatas bravas jsou ve skutečnosti smažené brambory, které… Celý článek
Léto sice ještě nekončí, ale přišlo ochlazení a večery už nejsou tak teplé. A proto si k… Celý článek
Znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje nejen naše vlastnosti, ale třeba i preference… Celý článek
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády. Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl… více o Sójový guláš Pikant
Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít. Ke kvásku přidáme zbylé… více o Béleše
Jablka oloupeme, nakrájíme a rozvaříme v malém množství vody. Do rozvařených jablek přidáme skořici, rozinky, ořechy a… více o Jablečné koule v kokosu
1. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na drobné… více o Dietní ptáčci
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji - lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama, přilijeme litr vody, přidáme brambory… více o Česnečka z Vysočiny
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté… více o Květákový krém s ricottou a tymiánem
Vyšleháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, poté po troškách přidáváme nejprve olej a poté i mléko. Nakonec do směsi… více o Bublanina s jahodami
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další… více o Zapečené brambory se smetanou
Plěna 1. Žloutky s cukrem a sirupem vyšleháme v lázni do husté pěny. 2. Necháme ochladit a smícháme se šlehačkou a s… více o Kokosová pěna s čokoládovou omáčkou a křehkým těstem
nastrouhat cuketu, osolit, nechat vypotit, pak slít vodu Našlehat vejce s cukrem a olejem, přidat moku s 1,5… více o Cuketový koláč s čokoládovou polevou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a… více o Hamburger ze sekané pro líné
Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme,… více o Blesková rýže kari podle Lidušky