Cizrna z ostrovů

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • cuketa
    • sůl
    • rajčata
    • olivový olej
    • česnek
    • pepř mletý
    • máta drobně nasekaná
    • zeleninový vývar nebo smetana nebo bílé víno
    • cizrna

Postup přípravy receptu

  • Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi 30 minuz.
  • Na pánvi krátce osmahněte v olivovém oleji cibuli, plátky česneku, poté přidejte nadrobno nakrájenou cuketu a oloupaná a pokrájená rajčata. Vše osolte, okořeňte zelenými bylinkami a po chvilce přidejte zeleninový vývar (namísto zeleninového vývaru lze pokrm doplnit smetanou nebo zastříknout bílým vínem). Přidejte uvařenou cizrnu, hrudku másla a vše nechte několik minut pod pokličkou podusit. Před podáváním vmíchejte do směsi drobně nasekané lístky máty. Servírujte s bylinkovým či sýrovým toastem.
Zařazení: Luštěniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: