Čočka na kyselo (pro začátečníky)

3.07

hodnoceno: 14
Příprava: 45 minut
Porce: 6
Kalorie: 1 660 kJ

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce ocet
    • 1
      lžička majoránka
    • 3
      lžíce lák z okurek
    • 900
      g hnědá čočka

Postup přípravy receptu

  • Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla být 2 hodiny namočená ve vodě, ale já se podle obalu neřídím. Do čočky zalité vodou přidáme majoránku, lák z okurek a česnek. Čočku vaříme cca 25 minut. Z čočky se musí vyvařit voda.
  • Po 25–30 minutách přidáme zesklovatělou cibulku, zaprášíme moukou a dochutíme octem.
  • Čočka by měla mít kašovitou konzistenci.
  • U nás je na tento způsob moooc oblíbená.
  • Podáváme s kyselou okurkou a uzeným masem nebo opečenou klobáskou.
Zařazení: Luštěniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: