Čokoládová zmrzlina

3.06

hodnoceno: 16
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 30
      g kakao
    • 285
      ml mléko plnotučné
    • 50
      g cukr nerafinovaný

Postup přípravy receptu

  • Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Poté směs sejmeme z plotny a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.
  • Směs necháme vychladnout. Mezitím našleháme smetanu a vmícháme ji do chladného čokoládového krému.
  • Poté vše vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během mražení je vhodné zmrzlinu promíchávat. Zhruba po pěti hodinách je domácí čokoládová zmrzlina připravená k servírování.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: