Čokoládová zmrzlina

2.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 375
      ml mléko
    • 6
      ks žloutek
    • 375
      ml šlehačka
    • 100
      g čokoláda
    • 50
      g kakao
    • 3
      lžíce kávový likér nemusí být
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Kakao smícháme s polovinou cukru, přidáme mléko a stále mícháme do zhoustnutí. Zbytek mléka a šlehačku dáme ohřát. Když se směs začne vařit, přidáme krém z kakaa a vaříme cca 1–2 minuty za stálého míchání. Žloutky a druhou polovinu cukru vyšleháme do pěny. Přidáme naběračku vařeného krému, promícháme a přidáme do zbytku krému, ještě 1–2 minuty povaříme. Odstavíme, přidáme čokoládu a likér. Teplé můžeme přecedit, ale nemusíme. Necháme ochladit a dáme do mrazáku. Po půl hodině promícháme a necháme ztuhnout. Místo likéru je dobrý i koňak nebo rum, ale dávat nemusíte nic.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: