
3.07
Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Z omytého citronu si najemno nastrouháme kůru, kterou smícháme se… více o Citronový pangasius
Pudink připravíme podle návodu na obalu, ale použijeme pouze 2 dl vody. Poté do krému vmícháme jogurt. Smetanu ke… více o Citronový krém
Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. 50 g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se… více o Čokoládovo-tvarohový dort
Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Červeným plodům, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, říkali Francouzi jablka lásky… Celý článek
Ať už během podzimu dýni vyřezáváte, nebo z ní vaříte dýňovou polévku, zajisté vás často… Celý článek
Pokud jde o gastronomii, má toho severní a východní část naší republiky hodně co nabídnout.… Celý článek
Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme… více o Kotlety pro gurmány
Připravíme marinádu - olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worchester smícháme dohromady a… více o Medová kuřecí prsa
Šlehačku s ostatními přísadami zahřejeme, rozpustíme. Vychladlé dáme do druhého dne do ledničky. Vše ušleháme ve… více o Nanučky z pařížského krému
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté… více o Smažené noky z bramborové kaše
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
V osolené vodě uvaříme cibuli a brambory a dobře rozmixujeme. Vložíme kousky rybího masa, rajský protlak a na mírném… více o Halászlé
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového… více o Krkovička s kopečky
Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme do zlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou… více o Dobrota z listového těsta
Prosátou mouku, cukr, žloutky a změklé máslo (60 min venku z lednice) rukou vypracujeme do těsta. více o Linecké těsto
Vejce uvaříme natvrdo (10 min). Napůlíme a žloutky dáme do misky. Přidáme hořčici, máslo, taveňáky a sardelku. … více o Vajíčka plněná vajíčky
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme… více o Španělská omeleta s ančovičkami
1. Lilky zvolna opékáme na grilu, dokud uvnitř nezměknou a slupka nebude vrásčitá. 2. Mezitím nakrájíme na kostky… více o Grilované lilky Blanky Poláčkové