3
Máslo s cukrem a vanilkou utřeme do pěny, postupně zašleháme žloutky a měkkou čokoládu. Z bílků ušleháme sníh, přidáme… více o Sacher dort
Čokoládu s máslem dáme rozpustit ve vodní lázni. Mezitím si rozdělíme vejce, žloutky ušleháme s polovinou cukru a… více o Čokoládový dort
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.… více o Sachrův čokoládový dort
Inspirujte se dobrotami z kuchyně našich sousedů. Lásku k vepřovému máme společnou, ale v… Celý článek
Italské pokrmy se těší oblibě po celém světě a pro kvalitní a chutnou pizzu by většina z nás… Celý článek
Bylinky lidé využívají odjakživa a mnohdy si je pojmenovali podle svého. Zkuste si v našem… Celý článek
Královna Alžběta II., jejíž výročí narození si svět připomíná 21. dubna, stála v čele… Celý článek
Ze žloutků, cukru a oleje ušleháme těsto. Poté vmícháme mouku, kakao a trochu prášku do pečiva, pořádně ušleháme a… více o Míša řezy od Verči
Změklé máslo utřeme s cukrem, vejcem a tvarohem, pak přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme… více o Tvarohový koláč s trojí zavařeninou
vajíčka uvaříme na tvrdo a po vychladnutí nastrouháme na jemno, promícháme se změklým máslem, hořčicí, najemno… více o Barevné pomazánky – vajíčková
Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus , stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej ,… více o Květákový mozeček
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak do pánve přidejte párky a opečte… více o Párky s fazolemi
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc… více o Vánoční rumový chlebíček
Postup je velmi jednoduchý. Všechno smícháme dohromady, žádné šlehání do úmoru :-) Nalijeme do vymazané a vysypané… více o Bábovka „bleskovka“
Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku,… více o Houskový knedlík z domácí pekárny
Bílky vyšleháme, přidáme trochu cukru a uděláme sníh. Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru. Přišleháme mascarpone, cca 3… více o Lahodné tiramisu
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes… více o Medové perníčky z žitné mouky
Máslo, cukr, med a žloutky utřete se dvěma lžícemi vody a rumem. Vetřete citronovou kůru, vanilku, sodu a nakonec mouku… více o Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme… více o Bagety s tuňákovou pomazánkou