Cukroví s celým mákem

3

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 125
      g máslo Změklé
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g mák Nemletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

  • K mouce a vajíčku utřenému cukrem přidáme máslo a sůl a postupně vmícháme mák. Zpracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout. Potom ho vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Dáme péct do středně teplé trouby na 10-15 min., pouze zlehka zrůžovět, spíš má zůstat bílé. Můžeme mazat citronovou nebo bílkovou polevou, ale já to dělám bez ní. Každopádně celý mák pěkně křupe.
  • Tento recept jsem našla tady ve Francii v knize o starých židovských receptech z Polska, pod názvem "Prachnilechs". Možná to někdo znáte?
Zařazení:

Podobné recepty

Použité suroviny: Cukr Hladká mouka Mák Máslo Sůl Vejce

Doporučujeme

Další doporučené recepty: