Domácí vaječný koňak

2.67

hodnoceno: 12
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • mléko
    • 400
      g moučkový cukr
    • 6
      ks žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 3
      dl konzumní líh 80%
    • 1
      plechovka salko

Postup přípravy receptu

  • Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme Salko a líh. Pokud je to moc husté, přidáme mléko. Koňak je lepší, když se nechá několik dní odležet. Je potřeba ho každý den protřepat, aby se míchal. Z tohoto množství je asi 1 l koňaku.
  • Čokoládová varianta: přidáme kakao nebo rozpuštěnou čokoládu na vaření.
  • Karamelová varianta: Salko vaříme v plechovce 2 hodiny úplně ponořené ve vodě.
Zařazení: Nápoje Alkoholické

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: