Francouzský plátek

2.9

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      ks žloutek
    • 600
      g vepřová kýta
    • 200
      g žampiony
    • 100
      ml olej
    • 100
      ml koňak
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na polovině rozehřátého oleje z obou stran opečeme doměkka.
  • Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme zbylý olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti.
  • Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme opečené plátky masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami. Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a snítkou petrželky.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: