Gratinované brambory

3.5

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      kg brambory lojovité (typ A) – oloupané a nakrájené nebo nastrouhané na tenké plátky
    • 30
      g máslo nakrájené na kostičky
    • 3
      ks pórek menší (očištěný a nakrájený)
    • 1
      stroužek česnek rozmačkaný
    • 250
      ml smetana 12 %
    • muškátový oříšek nastrouhaný
    • 250
      ml zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  • Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a pórek, každou vrstvu osolte, opepřete a poprašte muškátovým oříškem. Nakonec vše zalijte vývarem smíchaným se smetanou a poklaďte kousky másla. Pečte dozlatova, asi 30 až 40 minut.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: