Grilovaná krkovice na rozmarýnu

3

hodnoceno: 5
Příprava: 30 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžička rozmarýn čerstvý / sušený
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      ks vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  • Do marinovací misky dáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, rozmarýn. olej a hořčici.
  • Ingredience dobře promícháme a pak v ní pečlivě obalíme plátky masa.
  • Necháme alespoň 3 hodiny v lednici odležet, nejlépe však do druhého dne. Krkovička nádherně zkřehne. Misku přikryjeme folií, aby se česneková chuť nedostala do ostatních pokrmů a naopak, aby nenasála cizí vůně.
  • Gril rozpálíme na 230°C a maso nezapomeneme před vložením na rošt osolit.
  • Opékáme z každé strany podle teploty 10 až 12 minut. Maso při obracení nenapichujeme, ale podebereme.
  • Potom jej necháme v teple alespoň 5 minut odležet a podáváme s čímkoliv co máme rádi.
  • Maso na grilu nikdy nenapichujeme ale buď podebíráme, nebo použijeme kleštičky.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: