Grilovaný losos na chřestu s omáčkou Mornay

3

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Omáčka Mornay
    • 100
      g máslo přepuštěné
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce bílé víno
    • 0,5
      lžíce vinný ocet
    • 1
      lahev vývar z estragonu a šalotky
    • 1
      miska nakládaná loupaná rajčata
  • Marináda na lososa
    • 1
      špetka hořčičné semínko
    • 4
      l voda
    • 1
      svazek kopr
    • 1
      ks fenykl na kousky
    • 1
      ks estragon
    • 220
      g hrubá sůl
    • 120
      g cukr krupice
  • Losos
    • 4
      ks losos filety
    • 1
      miska cherry rajčátka
    • 1
      svazek bílý chřest
    • 1
      svazek mladý zelený chřest

Postup přípravy receptu

  • Marináda (na lososa):
  • Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme k varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do studené marinády dáme filety nejlépe přes noc uležet.
  • Filety vyndáme z marinády, propláchneme vodou a již nesolíme. Z filetů odkrojíme tučnou část.
  • Rybu ochutíme citrónovým pepřem.
  • Lososa opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dozlatova, poté otočíme a necháme lehce dopéct. Z boku by měl pérovat, může být syrovější. Kůží dolů rozkrájíme.
  • Chřest krátce povaříme ve vodě. Nejdříve vkládáme bílý a po dvou minutách zelený.
  • Na omáčku Mornay si v míse ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem a octem do husté pěny. Poté odstavíme a vmícháme přepuštěné máslo. Metličkou vymícháme našlehanou hladkou hmotu. Ochutíme solí, pepřem a parmazánem. Takto připravený pokrm můžeme dozdobit pečenými cherry rajčátky.
  • Příloha: jarní brambory nebo lasagne
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: